fbpx

Veelgestelde vragen

Ons product

Steunzolen, ook wel voetbedden of inlegzolen kunnen worden gebruikt voor verschillende toepassingen. Ben jij op zoek naar comfortverhoging, prestatieverbetering en/of klachtoplossing? Dan bieden steunzolen voor jou de oplossing bij het lopen of sporten!

 

Comfortverhoging:

Het kan zijn dat je geen klachten hebt, maar op zoek bent naar extra comfort in je schoenen. Geen vermoeid gevoel meer of er gewoon voor zorgen dat je schoenen lekkerder zitten. Denk hierbij aan steunzolen met speciale materialen die zorgen voor extra demping, drukverlaging en zachtheid. Ook hiervoor zijn er diverse mogelijkheden voor sport, werk en dagelijks gebruik. 

 

Prestatieverbetering: 

Meer stabiliteit bij tennis of golfen, verbeterd looppatroon bij het hardlopen, directe krachtoverbrenging bij het wielrennen of schokabsorptie bij volleybal en basketbal. Voor iedere sport maken wij verschillende steunzolen met unieke eigenschappen die zorgen voor prestatieverbetering. 

 

Klachtvermindering:

Heb je een van de klachten die in onze configurator worden genoemd, dan kunnen steunzolen daarbij in de meeste gevallen heel goed helpen. Soms kan het zijn dat jouw klachten ontstaan door een andere oorzaak en deze niet volledig met steunzolen zijn op te lossen. Daarom krijg je bij iedere bestelling ook een schoenadvies meegestuurd. Hierin kun je precies zien waar je, afhankelijk van jouw klacht(en), rekening mee kunt houden. Een optimale afstelling tussen steunzolen en schoenen draagt in grote mate bij aan het oplossen van klachten.

Onze steunzolen kunnen gebruikt worden voor het oplossen van heel veel klachten. Van klachten onder de voorvoet, tot hielspoor, knieklachten en nog veel meer. In de configurator kun je jouw klachten precies aangeven per voet of been. Afhankelijk van wat jij aangeeft, passen wij de steunzool individueel voor jou aan. 

 

Zit je klacht hier niet bij? Of twijfel je of dit wel jouw klacht is? Neem dan contact met ons op, zodat we je kunnen adviseren.

Je kunt voor bijna alle schoenen steunzolen bestellen. 

In de sector “dagelijks gebruik” van klassieke herenschoenen tot sneakers of pumps. 

In de sector “Sport” kun je aangeven voor welke sport jij je steunzolen wilt gebruiken. 

In de sector “Veiligheidsschoenen” kun je aangeven welk merk veiligheidsschoenen jij draagt, zodat we jouw steunzolen kunnen certificeren en jij geen enkel risico loopt. 

Afhankelijk van de specificaties die je invoert in de configurator kosten de steunzolen tussen de €89,95 en 119,95.

  • Steunzolen voor kinderen: €89,95
  • Steunzolen voor dagelijks gebruik: €94,95
  • Steunzolen voor sport: €99,95
  • Steunzolen voor veiligheidsschoenen: €119,95

Je kunt ook een afspraak maken bij Loopvisie. In dat geval maken we de steunzolen niet alleen op basis van jouw ingevulde specificaties en zelfgemaakte blauwdrukken, maar ook op jouw individuele, gecorrigeerde voetafdruk. Dit zijn onze orthopedische steunzolen en de kosten hiervoor bedragen €240,00. Lees hier hoe dit precies in zijn werk gaat.

Afhankelijk van het merk veiligheidsschoen zijn wij gebonden aan een aantal eisen waar jouw steunzolen aan moeten voldoen. Per merk is dit verschillend. Daarnaast moeten wij soms materialen gebruiken voor de steunzolen die door het merk worden aangedragen en deze zijn vaak duurder dan onze eigen materialen. Tot slot krijg je ook een certificaat bij de steunzolen geleverd waarop staat dat jouw unieke steunzolen zijn gecertificeerd en voldoen aan de veiligheidseisen. Dit certificaat kun je ook overhandigen aan je werkgever. 

De steunzolen bestaan in hoofdlijnen uit 4 onderdelen en afhankelijk van jouw specificaties uit een combinatie van onderstaande materialen.  

De zoolkern

 • Acrylcomposiet van geweven glasvezelstof 
 • EVA (Ethyleenvynylacetaat) 

De toplaag

 • Microfiber(full color bedrukt); een slijtvast, ademend en antibacteriële bekleding.

De onderlaag 

 • Een slijtvast bekledingsmateriaal met carbonlook gemaakt van TPU
 • Een slijtvast bekledingsmateriaal, bestaande uit een samenstelling van Polyester, Polypropyleen en kunststof polymeer. 
  De polstermaterialen (zachte materialen die zorgen voor demping en comfort)
 • Shock X; zorgt voor optimale schokaborptie
 • Memory foam; zorgt voor optimale drukontlasting

Onderdelen worden met elkaar verlijmd. Heb je in het verleden wel eens een allergische reactie op lijm  gehad? Neem dan voorafgaand aan je bestelling contact met ons op.

Vaak vraagt een kindervoet om meer stabiliteit. Daarom zijn de steunzolen voor kinderen bij de hiel wat meer in een kuipvorm (bij dagelijkse gebruik). Steunzolen voor kinderen gaan t/m maat 35. Voor sport kan dit afwijken afhankelijk van de sport en kunnen de steunzolen ook hetzelfde zijn als voor volwassenen. 

Onze online methode voor het bestellen van steunzolen is uniek in Nederland en ontwikkeld op basis van 40 jaar ervaring in de orthopedische technologie. Je kunt met behulp van onze online configurator steunzolen laten maken zonder dat je de deur uit hoeft! De steunzolen worden gemaakt m.b.v. je ingevulde gegevens in de configurator en je zelfgemaakte blauwdrukken. Dit combineren wij tot een volledig individueel product, maken we in onze eigen werkplaats en sturen we binnen 5 werkdagen naar je toe.

 

De steunzolen die wij maken wanneer je op afspraak komt, worden altijd gemaakt op basis van een volledig individuele pasvorm door het maken van een gipsafdruk van je voeten. Ook krijg je een functioneel onderzoek, 3D scan van je voeten, drukmeting en is er een mogelijkheid voor een videoanalyse van je looppatroon. Daarnaast krijg je daarbij individuele adviezen van een orthopedisch technoloog over je klachten, schoenen en het gebruik van de steunzolen.

 

Lees hier meer over de verschillen

Heb je behoefte aan meer comfort tijdens het lopen of sporten en/of heb je één (of meer) van de klachten die in de configurator staan omschreven, dan zijn onze online steunzolen een goede uitkomst voor jou. Doordat we het hele bestelproces digitaal doen zijn de steunzolen goedkoper en heb je ze sneller in huis dan de steunzolen orthopedie.  

 

Heb je meer behoefte om jouw klachten toe te lichten in een individueel gesprek met een van onze orthopedisch technologen en/of zijn jouw klachten complexer dan in onze configurator zijn omschreven? Dan kun je beter een afspraak maken om orthopedische steunzolen te laten aanmeten bij ons in Lelystad. 

 

Bovendien wordt iedere online bestelling beoordeeld door onze orthopedisch technoloog. Indien wij op basis van jouw specificaties denken dat het verstandiger is om langs te komen bij Loopvisie of als wij aanvullende informatie nodig hebben, dan zullen we eerst contact met je opnemen.

 

Twijfel je nog wat voor jouw situatie de beste oplossing is? Stuur dan een mail met een korte omschrijving van jouw situatie naar info@loopvisie.nl of bel met 0320-218064 zodat we je kunnen helpen bij het maken van een keuze.

De blauwdruk

Om de steunzolen helemaal op jouw voetvorm aan te passen. Een blauwdruk geeft ons veel informatie, zoals drukverdeling, voettype en stand van de voeten.

Na het voltooien van je bestelling via de configurator versturen wij 2 Podotracks naar het door jouw opgegeven adres waarmee je zelf de blauwdrukken kunt maken.

De envelop met podotracks past gewoon door de brievenbus. Hiervoor hoef je niet thuis te blijven.

Het maken van een blauwdruk kun je gewoon zelf thuis doen en gaat in een aantal simpele stappen. 

 • Bekijk hier een instructiefilmpje
 • Of download hier het stappenplan.

Na het maken van je blauwdrukken kun je hier een foto van de blauwdrukken uploaden.

Na het maken van je blauwdrukken kun je gemakkelijk een foto uploaden op loopvisie.nl/blauwdruk.

 

Wil je ze liever terugsturen naar Loopvisie? Dat kan ook. Stuur je blauwdrukken dan, voorzien van je naam en ordernummer op beide blauwdrukken, in een envelop naar:

Loopvisie B.V.
Zaanstraat 6b
8226 ND, Lelystad

De configurator

De online steunzolen configurator werkt heel eenvoudig. Je start de configurator en in een aantal stappen geef je aan waar je de steunzolen voor gaat gebruiken, in welke schoenen je ze wil gebruiken en of je loop en/of voetklachten hebt. Vervolgens krijg je een overzicht van wat jij hebt ingevuld en kun je jouw unieke steunzolen direct bestellen in de webshop. Zodra je bestelling is geplaatst, gaan wij voor jou aan de slag. Onze orthopedisch technoloog beoordeelt jouw specificaties. Als het nodig is kan het zijn dat we n.a.v. jouw specificaties nog contact met je opnemen. Daarna sturen we per post twee Podotracks naar je toe zodat je thuis zelf blauwdrukken kunt maken van je voeten. Een foto van je blauwdrukken kun je daarna uploaden en toevoegen aan je bestelling of per post naar ons terugsturen. Dit geeft ons veel informatie over o.a. je voettype, druk onder en stand van je voeten. Vervolgens gaan wij jouw unieke steunzolen produceren in onze werkplaats en versturen we deze binnen 5 werkdagen naar jouw adres.

Zit je klacht hier niet bij? Of twijfel je of dit wel jouw klacht is? Neem dan even contact met ons op, zodat we je kunnen adviseren!

Staat jouw schoen of sport er niet bij? Of twijfel je of dit wel jouw schoentype is? Neem dan even contact met ons op, zodat we je kunnen adviseren.

Weet je niet zeker welke schoenmaat je hebt. Volg dan onderstaande stappen om je schoenmaat op te meten. Meet altijd beide voeten op. Hier kan namelijk verschil in zitten. Indien dat het geval is, neem dan altijd de grootste voet als uitgangspunt.

 

1. Leg een leeg vel papier tegen de muur aan.
2. Ga op het papier staan, met je hakken tegen de muur. Het is belangrijk dat je helemaal recht staat. Let er ook op dat het papier niet verschuift.
3. Zet een streepje op het papier waar je voet het langst is. Doe dit voor zowel je linker- als rechtervoet.
4. Meet op het papier de afstand in centimeters.

In onze maattabel kun je opzoeken welke maat je hebt aan de hand van de lengte van je voet in millimeters.

 

Tip 1: Twijfel je bijvoorbeeld tussen maat 38 of 39? Kies dan voor 39. De steunzolen kun je namelijk zelf inkorten. Langer maken is geen optie. Lees bij de vraag “Wat kan ik doen als de steunzolen niet in mijn schoenen passen?” hoe je dit kunt doen. 

Tip 2: meet de lengte (in millimeters) van de uitneembare inlegzool uit de schoen(en) waar jij de steunzolen in wilt gaan dragen. Deel het aantal millimeters door 6,67. Dit is je schoenmaat. Bijvoorbeeld: Lengte van de inlegzool uit jouw schoen is 253mm. Dan is de rekensom 253 / 6,67 = 37,93. Kies dan voor maat 38. Let op, als je op deze manier je schoenmaat bepaald maak dan geen gebruik van de maattabel.

Het klopt dat je in de configurator helaas niet kunt aangeven dat je een grotere maat hebt dan maat 48. Boven deze maat hebben wij niet alle materialen op voorraad of moeten bepaalde onderdelen speciaal worden gemaakt. Heb je een grotere maat? Mail ons dan even met jouw vraag en geef aan wat je schoenmaat is. In de meeste gevallen kunnen we ook voor jou gewoon een paar op maat gemaakte steunzolen maken!

In de configurator vul je een aantal vragen en specificaties in. Heb je alle vragen ingevuld, dan krijg je een samenvatting van je gegevens te zien. Eventueel kun je nu terug om aanpassingen te maken. Ben je akkoord met de door jou ingevulde gegevens dan kun je de steunzolen in je winkelmandje doen en doorgaan naar het afrekenproces. 

 

Op het moment dat je de steunzolen in je winkelmandje plaatst ontvang je een mail met de samenvatting van je gegevens, ook als je besluit de steunzolen niet meteen te bestellen. Vanuit deze mail kun je ook terug naar je winkelmandje met steunzolen zonder dat je opnieuw de configurator hoeft te doorlopen.

Jouw gegevens worden door ons zorgvuldig verwerkt en beveiligd. Alle gegevens die je invult in de configurator gebruiken wij om een zo goed mogelijk product te maken. Daarnaast hebben we de gegevens nodig om ervoor te zorgen dat jouw unieke steunzolen ook echt bij jou bezorgd worden.

 

Wij slaan je gegevens op zolang je klant bent bij Loopvisie. Je hebt altijd het recht om de gegevens die wij van jou bewaren in te zien en te laten verwijderen. Meer informatie hierover vind je in ons privacy statement.

Jouw unieke steunzolen

Als je steunzolen te groot zijn dan kun je ze op maat knippen. Aan de voorkant van de steunzool kan altijd iets af. Let op, knip nooit wat van de achterkant af! Volg de stappen hieronder om je steunzolen op maat te knippen (zie ook de bijgevoegde flyer).

 1. Neem de originele inlegzool uit de schoen.
 2. Plaats deze tegen de bodem van jouw steunzolen. Zorg dat de hakken recht op elkaar zitten. 
 3. Trek nu met een pen een lijn langs de oude inlegzool op de onderkant van jouw steunzolen. Doe dit alleen aan de voorzijde van de steunzool.
 4. Knip met een scherpe schaar voorzichtig de steunzolen in de goede maat (langs de lijn). Zorg dat je ze niet te kort knipt en knip alleen aan het flexibele gedeelte aan de voorzijde. Knip nooit in het midden of de achterkant van de steunzool!

Je voeten worden door de steunzolen gecorrigeerd en/of ondersteund. Vaak vraagt dit om enige gewenning. Om op een comfortabele manier aan je steunzolen te wennen kun je gebruik maken van onderstaand inloopschema. De eerste dagen kun je lichte tot matige druk ervaren, maar dit zal geleidelijk verdwijnen. Na twee weken zou je volledig aan de steunzolen gewend moeten zijn. Indien dat niet het geval is, neem dan contact met ons op.

 

Dag 1  1uur

Dag 2 — 2uur

Dag 3 — 4uur

Dag 4 — 8uur

Dag 5 — hele dag

De steunzolen moeten altijd comfortverhogend zijn. Heb je na de inloopperiode nog steeds last van klachten dan kun je de steunzolen terugsturen met een ingevuld retourformulier. Op dit formulier kun je precies aangeven waar de steunzool niet lekker zit. Wij passen de steunzolen aan de hand hiervan aan en sturen ze vervolgens weer terug. U kunt ook altijd uw vraag stellen via info@loopvisie.nl. Het retourformulier kunt u hier downloaden.

In sommige gevallen kan het blijken dat voor jou orthopedische steunzolen een betere optie zijn of dat er aanvullend advies nodig is. In dat geval zullen wij je adviseren om een afspraak te maken met een van onze orthopedisch technologen.

Het is niet aan te raden om steunzolen in andere schoenen te gebruiken dan waar ze voor gemaakt zijn. In sommige gevallen is het wel mogelijk en kun je het proberen. Zeker als de schoenen of activiteiten waartussen je de steunzolen wilt wisselen op elkaar lijken. Zit het niet fijn, past de steunzool niet goed of verergeren je klachten? Dan kun je dit beter niet doen.  

 

Draag nooit een steunzool voor dagelijks gebruik in een sportschoen. Tijdens het sporten is vaak de belasting op je voeten (veel) groter en hierdoor kunnen problemen ontstaan met een dagelijkse steunzool. 

 

Steunzolen voor in veiligheidsschoenen mag je niet overleggen in een andere veiligheidsschoen, omdat de steunzolen voor jouw merk veiligheidsschoenen gecertificeerd zijn. Leg je de steunzool toch in een andere veiligheidsschoen, dan loop je onnodig risico. 

Je kunt de steunzolen eenvoudig afnemen met een licht vochtig doekje. Doe de steunzolen nooit in de wasmachine.

Goed onderhoud vergroot de levensduur van je steunzolen!

 • Zorg dat de steunzolen regelmatig uit de schoenen worden gehaald om te luchten.
 • Zijn de steunzolen nat geworden? Laat de steunzolen drogen door ze uit de schoenen te halen en in een droge ruimte te leggen. Droog nóóit met een warmtebron zoals een föhn of op de verwarming!
 • De bekleding van de steunzolen is eenvoudig schoon te maken met een licht vochtig doekje.
 • De steunzolen zijn niet geschikt voor de wasmachine.

Omdat de steunzolen individueel en op bestelling gemaakt worden, zit er geen garantie op de steunzolen. Je kunt de steunzolen daarom niet retourneren. Mochten de steunzolen toch niet bevallen, dan kun je contact opnemen met ons en aangeven waarom de steunzolen niet bevallen. Wij zullen er dan alles aan doen om er voor te zorgen dat jouw unieke steunzolen toch naar wens zijn. Eigenlijk toch een soort garantie! Lees hierover meer bij de vraag: De klachten gaan niet weg bij gebruik van de steunzolen, wat kan ik doen?

Dit is afhankelijk van de belasting op de steunzolen. De belasting is o.a. afhankelijk van hoe vaak je de steunzolen draagt, wat je lichaamsgewicht is en wat je activiteiten zijn. 

 

 • Draag je de steunzolen iedere dag? Dan raden wij aan om de steunzolen na 1 a 1,5 jaar te vervangen. 
 • Bij gemiddeld gebruik bij sport (ongeveer 3 a 4uur per week) raden wij aan de steunzolen na 1,5 a 2 jaar te vervangen. Sport je vaker? Dan zou het kunnen dat de steunzolen iets eerder aan vervanging toe zijn. 
 • Gebruik je de steunzolen in veiligheidsschoenen en draag je deze 5 dagen per week? Vervang de steunzolen dan na 1 jaar of als je nieuwe schoenen hebt. Deze moeten dan ook weer opnieuw worden gecertificeerd, zeker als je een ander merk of type hebt.
 • Steunzolen voor kinderen in de groei gaan maximaal 2 schoenmaten mee. Controleer dit door de steunzool onder de voet van je kind te houden. Is er minder dan 0,5cm aan de voorzijde bij de tenen over? Dan wordt het tijd om te kiezen voor een grotere maat.

Plaats de schoen op de grond, strak tegen een tafel(poot). Pak een stok (bijvoorbeeld een bezemsteel) en zet deze in de hak van de schoen. Zet vervolgens met een pen een streepje op de stok ter hoogte van de bovenkant van de tafel. Maak de veters van de schoen los en vouw de tong zo ver mogelijk naar voren open. Zet nu de stok in de schoen ter hoogte van de bal (het buigpunt). Zet vervolgens op dezelfde manier een streepje op de stok. Meet nu met een liniaal of centimeter de afstand tussen de twee streepje op. Dit is de hielheffing.

Als je al eerder online steunzolen hebt besteld en je wilt nu een nieuw of extra paar bestellen dan hoef je niet opnieuw blauwdrukken te maken. Deze blijven namelijk in jouw dossier bij ons bewaard. Start de configurator opnieuw en geef bij stap 5 aan dat je blauwdrukken al bij Loopvisie bekend zijn. Zodra je bestelling bij ons binnen is, zoeken wij je blauwdrukken erbij. Het is dan ook mogelijk om steunzolen te bestellen voor een andere sport, ander type schoen of als je klachten zijn veranderd.

Het kan voorkomen dat de steunzolen in de configurator er iets anders uitzien dan jouw unieke steunzolen die je thuisgestuurd krijgt. Een van de redenen kan zijn dat de meest geschikte toplaag voor jou, bijvoorbeeld niet de toplaag is die wij standaard op de website laten zien.

Zorgverzekering

De steunzolen die je online besteld worden vaak (gedeeltelijk) vergoed vanuit je aanvullende verzekering. Informeer hiernaar bij jouw verzekeraar of check het op onze pagina vergoedingen. 

In het pakket dat je ontvangt zit ook een factuur die je zelf kunt declareren bij je zorgverzekering. 

Mijn bestelling

Na ontvangst van je blauwdrukken duurt het maximaal 5 werkdagen voordat je jouw unieke steunzolen thuis ontvangt.

Nadat de bestelling is geplaatst, ontvang je een bevestiging via de mail. Wij versturen dan zo snel mogelijk de blauwdrukken. Vaak ontvang je deze de volgende werkdag. Na ontvangst van jouw blauwdrukken streven wij ernaar de steunzolen binnen 5 werkdagen te produceren en te versturen. Als de steunzolen verstuurd zijn ontvang je weer een mail met daarin een track-en-trace code waarmee je jouw unieke steunzolen kunt volgen. Heb je op de vijfde werkdag nog geen track-en-trace code ontvangen? Neem dan even contact op met ons.

Ja, in het bestelproces kan je dit aangeven bij het afrekenen. Zodra de steunzolen gereed zijn ontvang je een mail.

Heb je een mail ontvangen dat wij jouw bestelling hebben verstuurd, maar heb je na 2 werkdagen nog niets ontvangen? Kijk dan even met behulp van de track-en-trace code waar jouw pakketje is. Kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op via info@loopvisie.nl.

De steunzolen worden verzonden in een brievenbuspakket en passen zodoende door de brievenbus. Je hoeft dus niet thuis te zijn om het pakket in ontvangst te nemen.

Pakket 1:

Na het voltooien van je bestelling via de configurator versturen wij 2 Podotracks naar het door jouw opgegeven adres waarmee je zelf de blauwdrukken kunt maken. De envelop met podotracks past gewoon door de brievenbus. Hiervoor hoef je niet thuis te blijven.

Pakket 2:

Als je steunzolen klaar zijn versturen wij ze in een brievenbuspakket. Hierin zitten naast je op maat gemaakte steunzolen ook een schoenadvies, een Loopvisie schoenentas en je factuur.