fbpx

Orthopedische veiligheidsschoenen

Is het voor u verplicht om tijdens uw werk veiligheidsschoenen te dragen, maar heeft u moeite met het vinden van de juiste pasvorm? Of misschien draagt u al orthopedische schoenen en heeft u ook orthopedische veiligheidsschoenen nodig voor tijdens uw werk? Bij Loopvisie bent u dan aan het juiste adres!

 

Wij hebben een breed scala aan confectie veiligheidsschoenen. Is dat niet toereikend? Dan maken wij op maat gemaakte of individueel aangepaste orthopedische veiligheidsschoenen die volledig gecertificeerd zijn voor de EU en dus loopt u en uw werkgever geen enkel risico bij een ongeval!

 

Loopvisie kan alle orthopedische veiligheidsschoenen vervaardigen, ook als het gaat om het toevoegen van losse componenten of aanpassingen, zoals steunzolen, met behoud van de certificering. Veiligheidsschoenen zijn verdeeld in verschillende klassen. Per beroep is het verschillend aan welke klasse de veiligheidsschoenen moeten voldoen. Klik hier om te kijken aan welke klasse uw veiligheidsschoen moet voldoen.

Kosten

Wij kunnen vrijblijvend een offerte voor u of uw werkgever maken. Ben u in loondienst? Ook het UWV heeft mogelijkheden om de kosten voor (semi-) orthopedische veiligheidsschoenen vergoedt te krijgen. Neem gerust contact op om te vragen naar de mogelijkheden.

Veiligheidsklassen

  • SB: Basis veiligheidsschoenen, voorzien van beschermneus en antistatische loopzool voor lichte werkzaamheden
  • S1: SB + gesloten hiel + antistatisch + energieabsorbtie van de hiel. Geschikt voor droge omstandigheden.
  • S2: S1 + weerstand tegen waterdoordringing en waterabsorbtie. Geschikt voor natte werkomstandigheden.
  • S3: S2 + penetratiebestendige tussenzolen. Geschikt voor natte werkomstandigheden en bij risico van perforatie.
  • S4: Veiligheidslaarzen met beschermneus, antistatische loopzool en energieabsorberende hak
  • S5: Als S4 maar met antislip loopzool en penetratiebestendige tussenzool

Orthopedische veiligheidsschoenen, hoe gaat dat in zijn werk?

Voor het aanmeten van op maat gemaakte orthopedische veiligheidsschoenen geldt dezelfde procedure als voor normale orthopedische schoenen. Voor het aanmeten van individueel aangepaste veiligheidsschoenen geldt dezelfde procedure als voor semi-orthopedische schoenenBij de orthopedische veiligheidsschoenen krijgt u altijd een bijbehorend certificaat waarmee u kunt aantonen dat uw schoenen voldoen aan alle veiligheidseisen. Dit certificaat kunt u overleggen met uw werkgever.

Levertijden en garantie

De levertijden voor orthopedische veiligheidsschoenen verschillen. Mede afhankelijk van uw situatie zullen we de levertijd zo goed mogelijk met u afstemmen. Gemiddeld hanteren wij een levertijd van 4 tot 6 weken na de proeffase. 

De levertijden voor semi-orthopedische veiligheidsschoenen zijn gemiddeld tussen de 4 en 6 weken na het aanmeten. 

 

Loopvisie staat voor zijn maatwerk producten en geeft daarom 6 maanden garantie op de pasvorm en 3 maanden op de materialen. Deze garantiebepalingen zijn niet van toepassing op gebreken, veroorzaakt door onzorgvuldig gebruik of veranderingen aan uw voeten, ontstaan in de garantieperiode. Na het verstrijken van de garantieperiode zullen er kosten in rekening worden gebracht. De kosten van de reparatie(s) zullen altijd vooraf met u worden besproken.