fbpx

Orthopedische Voorzieningen Aan Confectie

Orthopedische Voorzieningen Aan Confectieschoenen (OVAC). De orthopedisch schoentechnicus bekijkt met zorg wat voor u de juiste oplossing is.

 

Bij OVAC kunt u denken aan een hak- of zoolverhoging bij een beenlengteverschil, een zoolverstijving bij voorvoet problemen, het aanpassen van de zool, het aanpassen van de schacht, het aanpassen van de sluiting en/of op maat gemaakte steunzolen.

 

Om in aanmerking te komen voor OVAC heeft u voor het eerste paar een verwijzing nodig van een specialist, zoals een revalidatiearts of orthopedisch chirurg. Deze verwijzing neemt u mee tijdens uw eerste bezoek aan Loopvisie.

Kosten

Zorgverzekeraars hanteren diverse tarieven die zij vergoeden voor OVAC. Wij verzorgen de aanvraag naar uw zorgverzekeraar. Er is geen eigen bijdrage. Wel dient u uw eigen (confectie)schoenen aan te schaffen. Daarnaast dient u rekening te houden met uw eigen risico(€385,- in 2024). Voor kinderen tot 18 jaar geldt geen eigen risico. Wij adviseren u contact op te nemen met uw zorgverzekeraar om zeker te zijn van de exacte kosten en voorwaarden.

OVAC, welke stappen ondernemen we?

Eerste afspraak (ongeveer 1 uur):

 

  • Gesprek met toelichting van uw voet- en/of loopklachten
  • Functieonderzoek 
  • Gipsafdruk of 3D-scan van voeten (niet altijd nodig)

 

Tweede afspraak (ongeveer 15 tot 30min): 

  • Ophalen aangepaste schoenen. Uw schoenen zijn nu aangepast aan uw situatie. Tijdens deze afspraak passen we de schoenen en kijken we samen of alles naar wens is.

 

Derde afspraak (ongeveer 15 tot 30min): 

  • Evaluatie. Zijn er nog aandachtspunten? Mogelijk kunnen we nog de laatste puntjes op de i zetten om de schoenen nog fijner te laten zitten en lopen. Als alles naar wens is kunnen we ook (vanaf 16 jaar) een reservepaar gaan opstarten. 

Levertijden en garantie

De levertijd voor OVAC is afhankelijk van de voorziening. Dit zal altijd in overleg zijn met uw orthopedisch schoentechnoloog.

 

Loopvisie staat voor zijn maatwerk producten en geeft daarom 6 maanden garantie op de pasvorm en 3 maanden op de materialen. Deze garantiebepalingen zijn niet van toepassing op gebreken, veroorzaakt door onzorgvuldig gebruik of veranderingen aan uw voeten, ontstaan in de garantieperiode. Na het verstrijken van de garantieperiode zullen er kosten in rekening worden gebracht. De kosten van de reparatie(s) zullen altijd vooraf met u worden besproken.

Hoe vaak heb ik recht op een OVAC?

Deze termijn kan voor volwassenen tussen de 15 en 18 maanden zijn en vaak is het mogelijk om twee paar OVAC te hebben. Voor kinderen geldt een termijn tussen de 6 en 9 maanden. Daarnaast geldt in de regel dat als zij uit de schoenen gegroeid zijn weer nieuwe schoenen kunnen laten aanpassen. Dit is afhankelijk van uw zorgverzekeraar. Vraag gerust tijdens uw afspraak welke termijnen voor u van toepassing zijn.