fbpx

Tijdelijk schoeisel, VLOS en verbandschoenen

Om in aanmerking te komen voor VLOS of verbandschoenen heeft u een verwijzing van een revalidatie-arts of orthopedisch chirurg nodig. Deze verwijzing neemt u mee naar uw eerste afspraak.

VLOS

Voorlopig Orthopedisch Schoeisel (VLOS) is een individueel vervaardigde schoen die op gipsafdruk gemaakt wordt. Het is schoeisel dat van suède, leer of vilt wordt gemaakt, afhankelijk van uw specifieke situatie. Deze schoenen worden gemaakt voor tijdelijk gebruik. Bijvoorbeeld als uw wondjes heeft aan uw voeten of na een operatie, waardoor het niet mogelijk is om uw huidige schoeisel te dragen of waardoor het niet mogelijk is om uw aangepaste schoenen aan te meten. Deze schoenen draagt u tot uw voeten weer genezen zijn en in uw huidige schoenen terug kunnen of tot u uw definitieve orthopedische schoenen kunt dragen.

Verbandschoenen

Verbandschoenen zijn vilten schoenen die snel aangepast kunnen worden bij kleine wondjes of geschikt zijn bij oedeem of indien uw voet(en) in het verband zitten. De verbandschoenen hebben wij op voorraad. Zie het voorbeeld op deze pagina. 

Verzekering

Wij adviseren u contact op te nemen met uw zorgverzekeraar om zeker te zijn van de vergoeding. Hiervoor maken wij voor u een prijsopgave van de verwachte kosten.