Steunzolen

Steunzolen, ook wel inlegzolen of inlays genoemd, zijn uitneembare voetbedden die u in uw confectieschoenen draagt. Deze zorgen voor extra comfort en correctie/ondersteuning van uw voeten. Bij Loopvisie worden uw steunzolen altijd volledig op maat gemaakt. Dit kan voor voor de dagelijkse activiteiten, werk, maar ook voor het sporten. 

Loopvisie maakt alle steunzolen zelf. Hierdoor is het mogelijk om voor al uw dagelijkse activiteiten, sport en/of werk de meest geschikte en passende steunzool te maken.

sport steunzolen

schoenen steunzolen

Verwijzing 

Voor het aanmeten van steunzolen is een verwijzing niet noodzakelijk. U kunt dus rechtstreeks bij ons terecht. Lees hiernaast wat dit betekent voor uw vergoeding die u krijgt van uw zorgverzekering.

Procedure steunzolen

Tijdens uw bezoek aan Loopvisie zal er eerst een gesprek plaats vinden waarin u uw (voet)probleem kunt toelichten. Tevens vindt er een functie-onderzoek plaats. De gegevens worden genoteerd in uw dossier. De orthopedische schoentechnoloog geeft u een advies over de te dragen schoenen. Tevens wordt er aan u uitgelegd aan welke voorwaarden de juiste schoenen voor u zouden moeten voldoen. Dit kunt u nog eens nalezen in het menu ‘veelgestelde vragen’.

Hierna word er een gipsafdruk of 3D-scan gemaakt van uw voeten. In het geval van een gipsafdruk wordt er een mal gemaakt, ook wel leest genoemd, waarop de steunzolen gemaakt gaan worden. In het geval van een 3D-scan zullen uw steunzolen digitaal ontworpen worden(zie ook de video bovenaan de pagina). Uw leesten of digitale (steunzool)ontwerpen blijven bewaart, waardoor u bij een herhalingspaar niet opnieuw een gipsafdruk of 3D-scan hoeft laten te maken(mits uw situatie niet veranderd is).

Bij de volgende afspraak worden uw steunzolen gepast en passend gemaakt voor uw (sport/werk/dagelijkse) schoenen. Na enkele weken zal er een controle plaatsvinden. Wanneer u eerder klachten heeft kunt u altijd direct contact opnemen en zullen wij u zo snel mogelijk helpen.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.