fbpx

Semi-orthopedische schoenen

Semi- orthopedische schoenen of orthopedische schoenen B-uitvoering (OSB), zijn schoenen die worden gemaakt in een specifieke breedte- en lengtemaat en door Loopvisie op verantwoorde wijze worden aangepast aan uw situatie. Denk hierbij aan extra brede of juiste hele smalle schoenen, maar ook schoenen met net even iets meer steun dan wat er in de winkel te vinden is. De semi- orthopedische schoenen zijn (bijna) altijd voorzien van steunzolen. 

 

Om in aanmerking te komen voor semi- orthopedische schoenen heeft u een verwijzing nodig van een specialist, zoals een revalidatiearts of orthopedisch chirurg. Deze verwijzing neemt u mee tijdens uw eerste bezoek aan Loopvisie.

Kosten

Zorgverzekeraars hanteren diverse tarieven die zij vergoeden voor semi-orthopedische schoenen. Wij verzorgen de aanvraag naar uw zorgverzekeraar. De wettelijke eigen bijdrage in 2024 is €130,- voor volwassen en voor kinderen €65. Dit is inclusief de steunzolen. Afhankelijk van uw zorgverzekeraar wordt de eigen bijdrage door Loopvisie of uw eigen zorgverzekeraar in rekening gebracht. U dient tevens rekening te houden met uw eigen risico(€385,- in 2024). Voor kinderen tot 18 jaar geldt geen eigen risico. Wij adviseren u contact op te nemen met uw zorgverzekeraar om zeker te zijn van de exacte kosten en voorwaarden.

Semi-orthopedische schoenen, welke stappen ondernemen we?

In het kort zijn er een aantal stappen om tot een paar orthopedische schoenen te komen. Uw inbreng is hierbij van groot belang!

 

Eerste afspraak (ongeveer 1 uur):

  • Gesprek met toelichting van uw voet- en/of loopklachten
  • Functieonderzoek
  • Gipsafdruk of 3D-scan van voeten en/of onderbeen
  • Kiezen van een schoen. Kijk voor inspiratie in onze online modellenboeken. Zeker voor kinderen zijn de mogelijkheden enorm en kunnen zij bij Loopvisie hun eigen schoenen samenstellen! Uw uiteindelijke keuze blijft afhankelijk van uw persoonlijke situatie. De orthopedische schoentechnoloog informeert u over de mogelijkheden.

 

Tweede afspraak (ongeveer 15 tot 30min): 

  • Ophalen nieuwe schoenen. Uw schoenen zijn nu helemaal klaar en gemaakt in de kleur en het model zoals besproken. Tijdens deze afspraak passen we de schoenen en kijken we samen of alles naar wens is.

Derde afspraak (ongeveer 15 tot 30min): 

  • Evaluatie semi-orthopedische schoenen. Zijn er nog aandachtspunten? Mogelijk kunnen we nog de laatste puntjes op de i zetten om de schoenen nog fijner te laten zitten en lopen. Als alles naar wens is kunnen we ook (vanaf 16 jaar) een reservepaar gaan opstarten. Een tweede paar in een andere kleur of voor een ander doel. 

 

Levertijden en garantie

De levertijd voor semi-orthopedische schoenen is 4 tot 6 weken nadat deze zijn aangemeten. 

Loopvisie staat voor zijn maatwerk producten en geeft daarom 6 maanden garantie op de pasvorm en 3 maanden op de materialen. Deze garantiebepalingen zijn niet van toepassing op gebreken, veroorzaakt door onzorgvuldig gebruik of veranderingen aan uw voeten, ontstaan in de garantieperiode. Na het verstrijken van de garantieperiode zullen er kosten in rekening worden gebracht. De kosten van de reparatie(s) zullen altijd vooraf met u worden besproken.

Hoe vaak heb ik recht op semi-orthopedische schoenen?

Deze termijn kan voor volwassenen tussen de 15 en 18 maanden zijn en vaak is het mogelijk om twee paar adequate schoenen te hebben.  Voor kinderen een termijn tussen de 6 en 9 maanden. Daarnaast geldt in de regel dat als zij uit de schoenen gegroeid zijn weer nieuwe schoenen kunnen laten aanmeten. Dit is afhankelijk van uw zorgverzekeraar. Vraag gerust tijdens uw afspraak welke termijnen voor u van toepassing zijn. lwassenen tussen de 15 en 18 maanden zijn en vaak is het mogelijk om twee paar adequate schoenen te hebben.  Voor kinderen een termijn tussen de 6 en 9 maanden. Daarnaast geldt in de regel dat als zij uit de schoenen gegroeid zijn weer nieuwe schoenen kunnen laten aanmeten. Dit is afhankelijk van uw zorgverzekeraar. Vraag gerust tijdens uw afspraak welke termijnen voor u van toepassing zijn.