Orthopedische veiligheidsschoenen

Is het voor u verplicht om tijdens uw werk veiligheidsschoenen te dragen, maar heeft u moeite met het vinden van de juiste pasvorm? Of misschien draagt u al orthopedische schoenen en heeft u ook orthopedische veiligheidsschoenen nodig voor tijdens uw werk? Bij Loopvisie bent u aan het juiste adres. Wij maken op maat gemaakte of individueel aangepaste orthopedische veiligheidsschoenen en steunzolen die volledig gecertificeerd zijn voor de EU en dus loopt u en uw werkgever geen enkel risico bij een ongeval!

Loopvisie kan alle orthopedische veiligheidsschoenen vervaardigen, ook als het gaat om het toevoegen van losse componenten of aanpassingen, zoals steunzolen, met behoud van de certificering. Veiligheidsschoenen zijn verdeeld in verschillende klassen. Per beroep is het verschillend aan welke klasse de veiligheidsschoenen moeten voldoen. Klik hier om te kijken aan welke klasse uw veiligheidsschoen moet voldoen.

Veiligheidsklassen

SB: Basis veiligheidsschoenen, voorzien van beschermneus en antistatische loopzool voor lichte werkzaamheden
S1: SB + gesloten hiel + antistatisch + energieabsorbtie van de hiel. Geschikt voor droge omstandigheden.
S2: S1 + weerstand tegen waterdoordringing en waterabsorbtie. Geschikt voor natte werkomstandigheden.
S3: S2 + penetratiebestendige tussenzolen. Geschikt voor natte werkomstandigheden en bij risico van perforatie.
S4: Veiligheidslaarzen met beschermneus, antistatische loopzool en energieabsorberende hak
S5: Als S4 maar met antislip loopzool en penetratiebestendige tussenzool

Procedure

Voor het aanmeten van op maat gemaakte orthopedische veiligheidsschoenen geldt dezelfde procedure als voor normale orthopedische schoenen. Voor het aanmeten van individueel aangepaste veiligheidsschoenen geldt dezelfde procedure als voor semi-orthopedische schoenen. Bij het afleveren van de orthopedische veiligheidsschoenen, eventueel met steunzolen, krijgt u een bijbehorend certificaat waarmee u kunt aantonen dat uw schoenen voldoen aan alle veiligheidseisen.

Kleur en model

Tijdens uw bezoek aan Loopvisie zullen wij samen met u een model veiligheidsschoen uitkiezen. Hierbij wordt er rekening gehouden met voetmaten en veiligheidsklassen die voor u van toepassing zijn. In de linker kolom op deze pagina ziet u al een aantal voorbeelden. LET OP! Niet alle voorbeelden zullen geschikt zijn voor uw situatie.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.