fbpx

Wat is mijn maat? 

Voor de juiste maat schoenen voor uw voeten, kunt u zich het beste laten informeren door een van onze specialisten. Zij kunnen zowel uw voeten als ook de binnenkant van de schoenen professioneel opmeten. Naast de lengtemaat is aandacht voor de breedte van de voet, en dus de schoen, ook aan te raden.

Schoenen in de collectie van Xsensible komen in de volgende breedtematen voor:

  • Breedte G: normale / gemiddelde voet
  • Breedte H: iets bredere voet
  • Breedte J, K en M: extra brede voet

Echter in de meeste schoenen uit de collectie is Xsensible Inside Stretchleer verwerkt. Dit is te herkennen aan de letter X die achter de wijdtemaat vermeld wordt, bijvoorbeeld wijdte GX. Deze gepatenteerde technologie zorgt ervoor dat de schoenen zich gedurende de dag aanpassen aan jouw voet. In feite zorgt dit ervoor dat er een vollere voet in de schoen kan. In sommige gevallen kan dit betekenen dat een voet die wijdtemaat H heeft in een wijdte GX past. Uiteraard verschilt dit per model en adviseren wij altijd om de schoenen te passen.

Sommige modellen worden gevoerd volgens Europese maten (EU) en sommige volgens Engelse maten (UK). In onderstaande tabel is een indicatie gegeven van de voetlengte en de bijbehorende maat.


Kom je er niet uit? Maak dan een afspraak voor advies bij Loopvisie.